Studio

”De menselijke maat en zintuiglijke beleving van de gebruikers staan centraal in onze ontwerpen.”

Studio Corvers is een multidisciplinaire ontwerpstudio die werkt aan op maat gemaakte concepten, ontwerpen en realisaties op het snijvlak van design en architectuur. De studio richt zich op het vormgeven van publieke ruimtes, installaties, architectuur en interieurs waarin de menselijke maat en zintuiglijke beleving van de gebruiker centraal staan. Met een zelfstandige en pragmatische houding werkt Studio Corvers in verschillende contexten aan hedendaagse thema’s. Studio Corvers werkt niet voor maar samen met opdrachtgevers en initieert eigen projecten. In onze ontwerpen focust de studio zich op detaillering, natuurlijke materialen en eenvoud in vorm. Met een tegendraadse aanpak creëert Studio Corvers omgevingen met een sterke identiteit waarin functionaliteit en esthetiek essentiële onderdelen zijn.

Wouter Corvers (Helvoirt, 1991) studeerde in 2016 af aan de Design Academy in Eindhoven waar hij met zijn afstudeerwerk ‘Scale 1:16’ de Milky Way Award won. Tijdens zijn studie deed hij werkervaring op bij ConstructLab in Berlijn en was hij werkzaam voor diverse ontwerpers. Wouter geeft ook lezingen over projecten en adviseert diverse organisaties over hoe om te gaan met de menselijke maat in publieke ruimtes. Al in 2011 richtte hij Studio Corvers op waarmee zijn projecten landelijke aandacht trokken van VPRO, NOS, Volkskrant en TEDx. 

Wouter werkt en denkt het liefst in concepten, vindt de werkplaats minstens net zo interessant als het kantoor en bouwt bij voorkeur zo groot mogelijk. Met zijn brede technische kennis, voorliefde voor experiment en innovatieve oplossingen heerst er altijd een gezonde bouwlust. 

 

Joost Corvers (Helvoirt, 1994) studeerde in 2018 cum laude af van de bachelor Architectuur en Interieur aan de Academy of Architecture Maastricht. Met zijn afstudeerproject ‘Heuff & Co’ werd hij genomineerd voor de Henriëtte Hustinxprijs. In 2020 behaalde Joost zijn master Interieurarchitectuur met het project ‘Speelvelden’. Naast zijn werkzaamheden voor Studio Corvers is hij actief binnen het architectuuronderwijs in de vorm van een gastdocentschap aan de Academy of Architecture Maastricht.

Joost is een ontwerper met een liefde voor ondernemen. Als interieurarchitect focust hij zich op architecturale projecten waarin hij oog heeft voor de kleinste details en de dagelijkse rituelen van de gebruiker. Hij benadert complexe situaties door de essentie van de vraag te ontleden in een eenvoudig ontwerp.

Portret Wouter Corvers

Oprichter

Wouter Corvers
Portret Joost Corvers

Oprichter

Joost Corvers

Freelancer

Anco de Jonge
Naar boven
Logo Studio Corvers
Zin in koffie?

Poeldonkweg 5, P.005

5216 JX ‘s-Hertogenbosch

Nederland

office@studiocorvers.com


Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com


Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com