2050: Choose what you use

2050: Choose what you use

2050: Choose what you use


Opdrachtgever:
Provincie Noord Brabant
Partners: Embassy of Water, Dutch Design Week
Jaar: 2019
Fotografie: Studio Corvers


Nederlanders gebruiken 120 liter schoon drinkwater per dag voor huishoudelijk gebruik. We wassen ermee en spoelen het toilet door met kraanwater. Slechts 5% van het water gebruiken we voor drinken en koken. Beseffen we hoeveel water we dagelijks gebruiken? In samenwerking met de provincie Noord-Brabant, ontwikkelde Studio Corvers een interactieve installatie om te ontdekken of de Nederlander open staat voor alternatieve waterbronnen zoals regenwater of tweedehands water.

 

Elke druppel telt want Brabant verdroogt. dat merken we onder andere in de natuurgebieden die van grondwater afhankelijk zijn. We gebruiken veel grondwater en de rek is er onderhand wel uit. We willen het tij keren en voorkomen dat we alsmaar meer gaan gebruiken. Om ook voor de toekomst voldoende schoon drinkwater te hebben moeten we er dus zuinig mee omgaan.

 

Daarom zijn we benieuwd: hoe denk jij dat je in 2050 omgaat met water in je huis en tuin? Sta jij open voor andere waterbronnen en waar zou je die voor inzetten? Lukt het jou om zuinig te zijn met drinkwater?

Date:
Tags:
Naar boven
Logo Studio Corvers
Zin in koffie?

Poeldonkweg 5, P.005

5216 JX ‘s-Hertogenbosch

Nederland

office@studiocorvers.com


Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com


Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com