Drempelloos

Drempelloos

 

Opdrachtgever: Dutch Design Foundation
Partners: Ministerie van VWS, HEMA, MKBNL, INretail & Ieder(in)
Jaar: 2020 – heden
Fotografie: Studio Corvers

 

Binnenkort: Drempelloos Pilotdagen

Op de eerste foto ziet u Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) een van de modules van Drempelloos uitproberen. 

 

Hoe kunnen we drempels bij winkelbezoek wegnemen voor mensen met een beperking, waarbij de oplossing bijdraagt aan een positieve winkelervaring voor iedereen?

Met de verschillende modules van Drempelloos kunnen winkeliers en medewerkers op een laagdrempelige manier testen hoe toegankelijk de winkel is. De modules, zowel los als in pakketvorm, bevatten verschillende praktische hulpmiddelen en meetinstrumenten. Een daarvan is een bril met beperkt zicht zodat een winkelmedewerker kan ervaren hoe dat is. Kun je makkelijk de ingang vinden, kun je de weg vinden binnen de winkel? Een andere module bestaat uit een meetlat waarmee de hoogte en de helling van de drempel op te meten is. Ook is er een spel over omgangsvormen. Winkeliers moeten zich al aan zoveel richtlijnen houden, daarom willen we hen op een speelse manier bewust maken. “Goed of Kan Beter” geeft winkelpersoneel handvatten om beter om te gaan met klanten die een beperking hebben. Bijvoorbeeld ga je iemand in een rolstoel duwen? Mag je iemand die blind is aanraken?

 

Publicaties:
Magazine Rijksoverheid, 2020

Date:
Naar boven
Logo Studio Corvers
Zin in koffie?

Poeldonkweg 5, P.005

5216 JX ‘s-Hertogenbosch

Nederland

office@studiocorvers.com


Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com


Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com